قصه‌گویی و گوش سپردن به قصه‌ها همواره یکی از مهم‌ترین و رایجترین راههای انتقال تجربه بوده و در میان اقوام مختلف ایرانی، قصه‌ها همچون گنجینه یا میراثی گران‌بها به نسل‌های بعد منتقل شده است. در نگاه آموزشی، تربیتی و پرورشی هم می‌توان نقش برجسته‌ای برای قصه درنظر داشت چرا که بسیاری از مسائل مهم در حوزه تعلیم و تربیت کودکان و نوجوانان را می‌توان با استفاده از قصه‌گویی ارائه کرد.

از این‌رو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به عنوان پرچم‌دار قصه‌گویی در ایران با هدف ترویج فرهنگ قصه‌گویی و تربیت مخاطب کنشگر، اقدام به تاسیس انجمن قصه‌گویی کرده است و در حوزه قصه‌گویی، قصه‌پژوهی، فعالیت‌­های قصه‌­محور، ترویج و آموزش قصه‌­گویی و نیز ساماندهی قصه‌­گویان زیرنظر معاونت فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان­ فعالیت می‌کند. انجمنی که با حضور چهره‌های شاخص حوزه به عنوان متولیان، کوشش می‌کند تا ضمن ارائه طرح ‌درس‌های مدون برای پرورش استعدادهای بالقوه، چتری برای حمایت از قصه‌گویان در 31 استان کشور باشد.

   


 

  • 1403/06/11 - 08:53
  • تعداد بازدید: 45
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
مدیرکل کانون پرورش فکری کهگیلویه و بویراحمد:

قصه راهی برای انتقال ارزش‌ها و مفاهیم فرهنگی، تربیتی و اخلاقی است

مدیرکل کانون پرورش فکری کهگیلویه و بویراحمد گفت: قصه‌گویی غیر از اینکه می‌تواند یک رابطه عاطفی بسیار قوی بین والدین و فرزندان ایجاد کند، بستر مناسبی برای انتقال ارزش‌ها و مفاهیم فرهنگی، تربیتی و اخلاقی محسوب می شود.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کهگیلویه و بویراحمد، سلیمان شهبازی با حضور در برنامه بهون مهر در شبکه استانی دنا با موضوع قصه گویی و رشد کودکان با بیان اینکه قصه‌گویی در کلیه جوامع بشری یک ابزار تربیتی و انتقال مفاهیم پندها و درس‌های زندگی بوده است، اظهار کرد: این ابزار در گذشته نیز به عنوان یک مهارت عملی برای انتقال مفاهیم ویژه کودکان استفاده می‌شده است.

وی افزود: این ابزار در هیچ دوره و عصری کارکرد خود را از دست نخواهد داد، به این دلیل که انسان‌ها ذاتا قصه و قصه‌گویی را دوست دارند، آرامشی که در قصه‌گویی می‌تواند برای انسان و برای کودک ایجاد شود و تأثیر غیرمستقیم کلام بر آنان در هیچ جای دیگری وجود نخواهد داشت.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کهگیلویه و بویراحمد نقش قصه‌گویی را در انتقال مفاهیم اخلاقی به‌دلیل تاثیر غیر مستقیم بر ذهن بچه‌ها، یک ابزار کارکردی موثر در حوزه تربیتی و اخلاقی عنوان و تصریح کرد: کودکان با مشاهده پدیده‌های حاضر در قصه‌ها می‌توانند ارتباطی بین زندگی واقعی خود و قصه‌ها ایجاد کنند و با این ارتباط زندگی خود را به شکل بهتری تغییر دهند.

وی در پایان از تمام کودکان و نوجوانان ، بررگسالان ، پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌هایی که قصه‌گو هستند خواست تا با حضور در مراکز فرهنگی هنری کانون پرورش فکری سراسر استان در بیست و ششمین جشنواره بین المللی قصه گویی شرکت کنند. 

گفتنی است ، کارشناسان ، مربیان و اعضای کانون پرورش فکری و کانون زبان ایران در این نشست در صدا و سیمای مرکز یاسوج حضور داشتند. 

کلمات کلیدی

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

شخصی سازی

انتخاب حالت کور رنگی

انتخاب رنگ

اندازه فونت