قصه‌گویی و گوش سپردن به قصه‌ها همواره یکی از مهم‌ترین و رایجترین راههای انتقال تجربه بوده و در میان اقوام مختلف ایرانی، قصه‌ها همچون گنجینه یا میراثی گران‌بها به نسل‌های بعد منتقل شده است. در نگاه آموزشی، تربیتی و پرورشی هم می‌توان نقش برجسته‌ای برای قصه درنظر داشت چرا که بسیاری از مسائل مهم در حوزه تعلیم و تربیت کودکان و نوجوانان را می‌توان با استفاده از قصه‌گویی ارائه کرد.

از این‌رو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به عنوان پرچم‌دار قصه‌گویی در ایران با هدف ترویج فرهنگ قصه‌گویی و تربیت مخاطب کنشگر، اقدام به تاسیس انجمن قصه‌گویی کرده است و در حوزه قصه‌گویی، قصه‌پژوهی، فعالیت‌­های قصه‌­محور، ترویج و آموزش قصه‌­گویی و نیز ساماندهی قصه‌­گویان زیرنظر معاونت فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان­ فعالیت می‌کند. انجمنی که با حضور چهره‌های شاخص حوزه به عنوان متولیان، کوشش می‌کند تا ضمن ارائه طرح ‌درس‌های مدون برای پرورش استعدادهای بالقوه، چتری برای حمایت از قصه‌گویان در 31 استان کشور باشد.

   


 

  • 1402/08/22 - 09:07
  • تعداد بازدید: 574
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
در راستای مردمی سازی جشنواره بین المللی قصه‌گویی کانون؛

تشریح مرحله‌ی استانی جشنواره بین الملی قصه‌گویی کهگیلویه و بویراحمد در برنامه صبح دنا سیمای یاسوج

صبح امروز ۲۲ آبان ماه ۱۴۰۲ مدیرکل کانون پرورش فکری استان کهگیلویه و بویراحمد با هدف تشریح این بخش از جشنواره میهمان برنامه زنده صبح‌دنا شبکه دنا یاسوج شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کهگیلویه و بویراحمد، ۲۳ و ۲۴ آبان ماه جشنواره‌ی بین المللی قصه گویی در مرحله‌ی استانی فعالیت خود را با رقابت ۴۰ قصه گو در شهرستان گچساران کار خود را آغاز خواهد کرد.

بر همین اساس کبری اخلاقی‌نیا مدیرکل کانون پرورش فکری کهگیلویه و بویراحمد ، با هدف معرفی و تشریح بخش‌های مختلف این جشنوارهصبح امروز ۲۲ آبان‌ماه میهمان برنامه‌ی زنده‌ی صبح‌دنا سیمای یاسوج بود.

وی در معرفی جشنواره‌ی قصه گویی کانون گفت:  این دوره از جشنواره با هدف عمومی‌سازی و مردمی‌سازی قصه‌گویی در اقشار مختلف جامعه، فضاسازی و ارتقای ظرفیت قصه‌گویی به عنوان یک رویکرد فراگیر تربیتی جامعه و تقویت جایگاه قصه‌گویی ایرانی در بخش‌های مدرن و کلاسیک، آیینی سنتی، زبان اشاره و ۹۰ ثانیه‌ای با شعار با قصه لبخند بسازیم برگزار می‌شود.

اخلاقی‌نیا اضافه کرد: در این مرحله جایزه ویژه جشنواره برای قصه‌ی لبخند، قصه گویی درباره غزه با موضوع حمایت از کودکان مظلوم فلسطین، قصه گویی درباره سردار سلیمانی و نیروی انتظامی با موضوعات : قصه های نظم و امنیت، قصه های اجتماعی شامل آسیب های فضای مجازی و مواد مخدر و سرقت و همچنین فرهنگ و ترافیک به این رویداد افزوده شده است، که جدای از سایر بخش‌های جشنواره به صورت استانی برگزار خواهد شد.

 این مقام مسئول ابراز داشت: صبح ۲۴ آبان‌ماه نیز اختتامیه این جشنواره با حضور مسوولان استان، عموم علاقه‌مندان و  قصه‌گویان با معرفی برگزیدگان این مرحله به کار خود پایان خواهد داد.  
اخلاقی‌نیا با اعلام این خبر از همه علاقه‌مندان به این رویداد بزرگ فرهنگی دعوت کرد تا در روزهای مذکور در این جشنواره حضور بهم رسانند.  
وی با اشاره به مراحل اجرایی این جشنواره گفت: مرحله‌ی کتابخانه‌ای از اول تا ۱۰آبان ماه در سطح مراکز کانون استان برگزار شد و پس از آن ۴۰ قصه گو جهت حضور در مرحله استانی انتخاب شدند.

وی با بیان اینکه مرحله استانی این جشنواره از استان کهگیلویه و بویراحمد آغاز شده است و در این  مرحله طی روزهای ۲۳ و ۲۴ آبان ماه این ۴۰ قصه گو قصه‌هایشان را در سالن آزادی شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران برگزار روایت خواهند کرد و ورود برای عموم آزاد خواهد بود.

اخلاقی‌نیا در خصوص مرحله‌ی پایانی بیست‌وپنجمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی با شعار «با قصه لبخند بسازیم» نیز گفت: این مرحله از جشنواره هفته آخر آذر ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد.

کلمات کلیدی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

شخصی سازی

انتخاب حالت کور رنگی

انتخاب رنگ

اندازه فونت