قصه‌گویی و گوش سپردن به قصه‌ها همواره یکی از مهم‌ترین و رایجترین راههای انتقال تجربه بوده و در میان اقوام مختلف ایرانی، قصه‌ها همچون گنجینه یا میراثی گران‌بها به نسل‌های بعد منتقل شده است. در نگاه آموزشی، تربیتی و پرورشی هم می‌توان نقش برجسته‌ای برای قصه درنظر داشت چرا که بسیاری از مسائل مهم در حوزه تعلیم و تربیت کودکان و نوجوانان را می‌توان با استفاده از قصه‌گویی ارائه کرد.

از این‌رو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به عنوان پرچم‌دار قصه‌گویی در ایران با هدف ترویج فرهنگ قصه‌گویی و تربیت مخاطب کنشگر، اقدام به تاسیس انجمن قصه‌گویی کرده است و در حوزه قصه‌گویی، قصه‌پژوهی، فعالیت‌­های قصه‌­محور، ترویج و آموزش قصه‌­گویی و نیز ساماندهی قصه‌­گویان زیرنظر معاونت فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان­ فعالیت می‌کند. انجمنی که با حضور چهره‌های شاخص حوزه به عنوان متولیان، کوشش می‌کند تا ضمن ارائه طرح ‌درس‌های مدون برای پرورش استعدادهای بالقوه، چتری برای حمایت از قصه‌گویان در 31 استان کشور باشد.

   


 

  • 1403/08/12 - 10:30
  • تعداد بازدید: 49
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

برگزاری کارگاه قصه‌گویی در یاسوج

کارگاه قصه‌گویی استانی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کهگیلویه و بویراحمد با حضور قمر غلامیان در یاسوج برگزار شد.

به گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل کانون استان کهگیلویه و بویراحمد ،قمرغلامیان مدرس قصه‌گویی روز ۱۰ آبان‌ماه کارگاه آموزشی قصه‌گویی استان کهگیلویه و بویراحمد به منظور آگاهی افزون‌تر مخاطبان با بخش‌های مختلف بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و آشنایی با روش‌های مختلف قصه‌گویی برای مربیان و اعضای کانون پرورش فکری این استان برگزار کرد.

در این کارگاه که با حضور  سلیمان شهبازی مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان و مربیان و اعضای قصه‌گوی استان کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد، قصه‌گویان در حضور قمر غلامیان، قصه‌ای را روایت و نقد و بررسی شدند.

غلامیان ضمن بازگویی اصول اولیه قصه گویی به  شیوه‌های بازنویسی و بازآفرینی، لحن، بیان و زبان بدن مرتبط به یک متن اشاره کرد و افزود: برای یک قصه خوب باد علاوه بر پر انرژی بودن از آغاز و پایان مناسبی برخوردار باشیم.

وی افزود: هنر قصه‌گویی با زبان‌آموزی و انتقال مفاهیم همراه ‌است و در برانگیختن حس کنجکاوی، پرورش قدرت تخیل و خلاقیت‌ورزی افراد نقش‌به‌سزایی دارد.

مدرس این کارگاه آموزشی هم‌چنین، از ضرورت مخاطب‌محوری و انتخاب قصه‌های مناسب با توجه به مکان و زمان اجرا سخن‌گفت و با تاکیدبر لزوم پوشش مناسب و آمادگی ذهنی قصه‌گو اظهارکرد: توجه به عنصرهای درونی و بیرونی قصه، اوج و فرود و درعین‌حال، جذاب‌سازی قصه برای مخاطب، از شاخصه‌های یک قصه و قصه‌گویی موفق به‌شمارمی رود.

کلمات کلیدی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

شخصی سازی

انتخاب حالت کور رنگی

انتخاب رنگ

اندازه فونت